Dobrodosli Na Najveci Tutinski Forum


You are not connected. Please login or register

NAUCITE GA DA RIJECIMA IZRAZI SVOJE OSJECAJE

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

fatmira_78

fatmira_78
Moderator
Moderator
Muškarci koji ne govore o svojim osjećajima najčešće to ne čine zato da bi ženi namjerno uskratili verbalnu ljubav nego zato što nikada nisu naučili izražavati osjećaje. Možda su odrasli u previše racionalnoj obitelji u kojoj se osjećaji nisu otvoreno pokazivali pa imaju otpor prema "slatkim" riječima i osjećajnim izljevima. Svoje ponašanje najčešće opravdavaju uvjerenjem da se "riječima ionako ne mogu izraziti istinski, duboki osjećaji". No to nije točno. Riječi su i te kako potrebne jer se njima osjećaji pretvaraju u nešto gotovo opipljivo i stvarno. Otvorite prvo vi svoje srce njemu pa će i njemu biti lakše progovoriti. Objasnite mu da ga time ne želite navesti da "čini sve po vašemu" nego samo da vam je jednostavno potrebno da ono što osjeća čujete izgovoreno.
Nepostojeći brak
Postoji situacija u kojoj jedan partner želi razgovorati o bračnim problemima, a drugi to potpuno odbija. Takav je brak praktično mrtav jer vezu partneri mogu graditi i spašavati samo zajednički.
Zajednička večera
Ljudima je često potrebna posebna, opuštena atmosfera kako bi mogli otvoriti svoje srce i progovoriti o najskrovitijim osjećajima. Uz romantičnu večeru, svijeće i dobru kapljicu riječi će poteći same od sebe.
Strah od bijesa
Muškarci se ponekad ustručavaju govoriti o osjećajima jer se boje da će iz njih "izletjeti" ljutnja. Objasnite im da emocije bijesa nisu loše same po sebi. Kad gušimo bijes, blokiramo i sve druge osjećaje, pa i ljubav.
Iskrenost
Biti iskren prema voljenoj osobi često nije lako, osobito ako joj moramo izraziti stvari koje mogu biti bolne. No prešućivanje važnih stvari vremenom će stvoriti jaz među partnerima. Koliko god teško bilo, budite uvijek iskreni.

Vidi profil korisnika

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu